Initiva skänker 50 000 kr till tre viktiga organisationer i år

Varje år reserverar vi en del av de intäkter som genereras i våra roliga projekt för att kunna ge ett litet bidrag till organisationer som arbetar för att förbättra vår värld. I år känner vi lite extra för tre ändamål.

Liksom tidigare år vill vi stödja UNHCR och det viktiga arbete de gör för att ge skydd, mat och rent vatten för personer på flykt. Vi skänker 15 000 kr till UNHCR som dubblas av Akelius Foundation.

Även Läkare utan gränser har vi skänkt till tidigare. Deras arbete för att se till att det finns vård vid ex katastrofsituationer räddar liv. Vi skänker 15 000 kr till Läkare utan gränser som även dessa dubblas av Akelius Foundation.

Varje år hamnar runt 8 miljoner ton plast i haven och det antas i dagsläget sväva runt 150 miljoner ton plast i haven, eller 580 000 plastbitar per kvadratkilometer och 51 biljoner partiklar av mikroplast. Dessa plaster skadar de marina djurarterna. The Ocean Clenaup arbetar med egna innovationer för att rensa upp världens hav från dessa plaster. Vi skänker i år €2000 till The Ocean Cleanups viktiga arbete. 

2019-12-18